Kas ir 3-dimensiju peles?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Datori.lv»

Nevienu vairs neizbrīna 3D (3 dimensiju) datorspēles un multiplikācijas filmas, bet kas ir 3-dimensiju pele? Vai tādas vispār ir un kam tās vajadzīgas?

Klasiskā datorpele ir paredzēta kursora pārvietošanai pa datora ekrānu, tātad pa plakni, taču arvien biežāk attēlu uz datora ekrāna redzam 3 dimensijās. Datorspēles, kas rāda reālistisku un dzīvei līdzīgu attēlu, ir jau pierastas. Arī 3D modelēšana mašīnbūvē un arhitektūrā šķiet saprotama, taču līdzšinējās vadības iekārtas — klaviatūra un pele, vairs nenodrošina vajadzīgo ērtību kustībām 3 dimensiju telpā.

Izrādās, šai problēmai ir meklējuši risinājumu un tā rezultātā jau pirms zināma laika ir radušās jauna tipa vadības iekārtas — 3D peles. Piemēram, labi pazīstamā zīmola «Logitech» meitas uzņēmums «3DConnexion» piedāvā pat vairākus 3-dimensiju peļu veidus. To cenas sākas no pelēm neraksturīgiem apmēram 50 latiem, bet beidzas (ak vai ...!) netālu no pustūkstoša. Šādas iekārtas gan nav nepieciešamas katram. Tās ir vērts iegādāties tiem, kas ikdienā strādā ar 3D programmām. Sākot ar visiem labi zināmo «Google Earth» un līdz pat dizaina, projektēšanas un 3D modelēšanas programmām. Entuziastiem šāda iekārta var noderēt arī lai vadītu datorspēles.

Lai novērtētu vai un cik ļoti Jums šāda vadības iekārta būtu noderīga, visērtāk ir apskatīt vizuālās prezentācijas ... piemēram portālā «YouTube».

3D peles principu vizuālā prezentācija

3D peles izmantošana datorspēlēs

Zemeslodes apskate «Google Earth» ar 3D peles palīdzību

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu