«Microsoft» saviem darbiniekiem neļauj lietot «iPhone»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kompānijas «Microsoft» korporatīvās ētikas kodekss ir diezgan strikts attiecībā pret darbiniekiem, kuri izmanto citu firmu programmatūru.

«The Wall Street Journal» raksta, ka cilvēkiem, kuri ikdienā lieto sīvāko konkurentu «Apple» ražoto tālruni «iPhone», tas pat jāslēpj no priekšniecības. Pagājušā gada septembrī pat atgadījies kāds kuriozs notikums, kurā bijis iesaistīts «Microsoft» vadītājs Stīvs Balmers. Viņš apraudzījis ražošanas telpas, ticies ar darbiniekiem, un pēkšņi kāds vīrs nolēmis nofotografēt sevi kopā ar bosu.

Pieticis viņam izvilkt no kabatas «iPhone» tālruni, kad priekšnieks nobālējis, izrāvis to no darbinieka rokām, nolicis zemē un izlicies mīdām ar kājām. Kaut gan tas bijis tikai joks, katrā jokā, kā zināms, slēpjas daļa patiesības, un konkurentu produkcijas lietošana «Microsoft» patiešām netiek atbalstīta. Pagājušā gada sākumā «Microsoft», piemēram, pārtrauca kompensēt mobilo sakaru izdevumus tiem darbiniekiem, kuri izmantoja telefonus uz citu kompāniju programmatūras bāzes.

Tajā pašā laikā «aifonu» lietotāju skaits korporācijā ir samērā liels un šie ļaudis jau iemācījušies slēpt savus telefonus. «Laiku pa laikam man jāpiedalās sanāksmēs, kur ir arī Balmers, un, lai kas arī zvanītu, es neatbildu,» sacījis viens no «Microsoft» darbiniekiem. Vairāki «Microsoft» bosi gan stāstījuši, ka darbinieki «iPhone» izmanto, lai «izprastu konkurentu dabu», taču kompānijas izpilddirektors Kevins Tērners par šādiem skaidrojumiem tikai pasmējies un sacījis – «aifonus» daudzi uzskata par ērtākiem, taču to izmantošana kompānijā netiek atbalstīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu