Laiž tirgū pasaulē pirmos bioniskos pirkstus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Lielbritānijas kompānija «Touch Bionics», kura specializējusies augstu tehnoloģisku protēžu izstrādē, laidusi pārdošanā ierīci «Prodigits». Šīs bioniskās protēzes pirksti ir spējīgi veikt precīzas un daudzveidīgas kustības, maksimāli atdarinot cilvēka rokas pirkstu funkcijas.

Kā paziņots kompānijas preses relīzē, ierīci «Prodigits» jau veiksmīgi izmanto vairāki pacienti, kuriem nav pirkstu iedzimtu defektu, traumu, amputāciju dēļ. Pirmoreiz ilgu gadu laikā «Prodigist» izmēģinātāji saņēmuši iespēju lietot pildspalvu, šķēres, rakstīt uz klaviatūras un pat spēlēt datorspēles.

Katras «Prodigits» ierīces izmērs un forma tiek veidota individuāli atkarībā no pacienta ekstremitātes izmēra un formas. Bionisko protēzi iespējams vadīt divos dažādos veidos. Pacienti, kuriem saglabājies kaut vai viens funkcionējošs pirksts, to var darīt, izmantojot uz delnas izvietotu vadības pulti. Ja tādas iespējas nav, komandas var tikt nodotas, izmantojot sensorus, kuri nolasa delnas vai apakšdelma muskuļu elektriskās aktivitātes.

Vienas «Prodigits» protēzes orientējošā cena ir 35–45 tūkstoši sterliņa mārciņu. Kompānija par potenciālajiem aparāta lietotājiem uzskata vairāk nekā 50 tūkstošus Eiropas Savienības valstu iedzīvotāju un vairāk nekā 1,2 miljonus cilvēku visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu