Zinātnieki izvirza hipotēzi: slinkums uzskatāms par saslimšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Britu Karaliskās veselības aizsardzības koledžas mediķi Ričards Villers un Emanuels Stamatakis izvirzījuši teoriju, pēc kuras slinkus cilvēkus ir jāārstē, nevis jāpāraudzina, jo slinkums tiek uzskatīts par saslimšanu, vēsta aģentūra RIA Novosti.

«Ņemot vērā uzkrītošo sakarību starp pieaugošo mirstību, saslimšanu un fiziskās aktivitātes trūkumu, var droši apgalvot to, ka arī pats fiziskās aktivitātes trūkums ir saslimšana,» saka zinātnieki.

Pēc mediķu sacītā, slinkumam ir tā veselībai bīstamās sekas, kā, piemēram, aptaukošanās, kura jau sen ir ieguvusi saslimšanas statusu, taču jāārstē ir nevis aptaukošanās, bet tās iemeslu – slinkumu. «Diemžēl, pagaidām nepastāv nevienas izstrādātas metodikas, kura ļautu cīnīties ar slinkuma un mazkustīga dzīvesveida radītajām problēmām,» uzskata mediķi.

Iepriekš tika vēstīts par nekomerciālās organizācijas «Nuffield Health» veikto pētījumu, kurā noskaidrots, ka tieši pašlaik briti ir kļuvuši ārkārtīgi slinki, bet visi mēģinājumi propagandēt veselīgu dzīvesveidu ir cietuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu