Desmit piemēri kā «Facebook» var izpostīt jūsu dzīvi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Šonedēļ sociālais tīkls «Facebook» reģistrējis savu 500 miljono dalībnieku, vēsta izdevums «Newsweek». Daudzi amerikāņi nespēj savu dzīvi iedomāties bez «Facebook», taču šim tīklam ir arī savas ēnas puses, un lai šo apgalvojumu apstiprinātu, lūk, desmit piemēri.

1. «Facebook» var atjaunot attiecības ar jūsu bioloģiskajiem vecākiem, taču tas ne vienmēr ir labi: kāda Prinsa Sagala ar tiesas palīdzību panāca, lai viņai atdod tās bijušā vīra audzinātos, bērnus, kuri paši nevēlējās, lai viņiem ar māti būtu kas kopējs. Bet nesen Emmai Svordai piespriests ieslodzījums par to, ka viņa nošāvusi savu 15 gadīgo, ar «Facebook» palīdzību atrasto bioloģisko dēlu.

2. Pateicoties Facebook jūs var izsekot kreditori.

3. Apdrošinātāji var atņemt apdrošināšanas prēmijas. Piemēram, nesen kādai sievietei, kura, kā slima ar depresiju, saņēma apmaksātu slimības lapu, «Facebook» tika pamanīta bilde, kurā viņa smējās, un pieņemts lēmums, ka viņa ir vesela un var strādāt.

4. «Facebook» ir populārs laulības šķiršanas jomā praktizējošu advokātu populārs ierocis. Kādai sievietei tika atņemtas apgādnieka tiesības, jo viņas vīram izdevās pierādīt, ka tā vietā, lai aprūpētu bērnus, viņa rosās virtuālajā fermā.

5. Vieglumam ar kādu iespējams kontaktēties ar draugiem ir arī sava ēnas puse: kā noskaidrojuši Ņujorkas zinātnieki, jo biežāk meitenes - pusaudzes ar draugiem runā par savu dzīvi, jo biežāk viņas cieš no depresijas.

6. Puse no britu darba devējiem noraidījušas vakanču kārotājus, atrodot viņus kompromitējošus materiālus tieši «Facebook».

7. «Facebook» var jūs nodot radiniekiem, jo draugi jūsu profilā var atstāt jūsu noslēpumus nododošus ierakstus.

8. Pataloģiskiem greizsiržiem ir vieglāk sekot saviem upuriem. Tā, kāds vīrietis nogalinājis savu sievu par to, ka viņa «Facebook» anketā ģimenes stāvokļa ailē bija ierakstījusi «neprecējusies».

9. Atsaucoties uz ierakstiem jūsu profilā, jūs var iesūdzēt tiesā par apmelošanu.

10. Jūsu bērni var nokļūt noziedznieku rokās. Pēc tam, kad kādu angļu meitenīti nogalināja cilvēks, kurš uzdevās par pusaudzi, «Facebook» angļu versijā tika izvietota «trauksmes poga», ar kuras palīdzību ir iespējams par nevēlamu uzmanības izrādīšanu paziņot varas iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu