Nozagti Dienvidkorejas aizsardzības plāni Ziemeļkorejas iebrukuma gadījumam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Hakeru uzbrukuma rezultātā Dienvidkorejā notikusi slepenu materiālu, kuri attiecas uz Seulas un Vašingtonas karaspēku kopīgu darbību plānu Ziemeļkorejas iespējamā uzbrukuma atvairīšanai, noplūde, vēsta «The Korea Herald».

Incidents noticis novembra beigās, tomēr zinams par to kļuvis tikai pašlaik. Datu zādzība notikusi, kad viens no Dienvidkorejas un ASV Apvienoto spēku virsspavēlniecības virsniekiem pieslēdzis zibatmiņu ar slepeniem materiāliem pie neaizsargāta datora.

Pēc tam neidentificēts interneta lietotājs ar Ķīnas IP adresi spējis piekļūt dokumentiem, kuri atrodušies zibatmiņā. Apvienotās virspavēlniecības pārstāvis paziņoja, ka hakeri piekļuvuši tikai pie mācību materiāliem, konkrētāk, pie 11 lapaspušu garas prezentācijas, kura sagatavota oficiālu amatpersonu vizīšu gadījumiem. Pats plāns OPLAN 5027 hakeru rīcībā nav nonācis.

Pašlaik specdienesti izmeklē incidentu, cita starpā mēģinot noskaidrot, vai aiz Ķīnas IP adreses neslēpjas Ziemeļkorejas izlūkdienests, jo Phenjanā pastāv īpaša datorspiegošanas apakšvienība, viens no kuras mērķiem tradicionāli ir Apvienotās virspavēlniecības datortīkli.

Pēc izdevuma rīcībā esošāš informācijas, OPLAN 5027 Ziemeļkorejas uzbrukuma gadījumā paredz pussalā izvērst 690 tūkstošus karavīru lielu ASV armijas grupējumu, kuru atbalstīs 160 kaujas kuģi un aptuveni 2000 lidmašīnas. Pašlaik Dienvidkorejā atrodas 28 500 amerikāņu karavīru.

Jāpiebilst, ka 2010. gada 1. janvārī Dienvidkorejā parādīsies īpaša apakšvienība cīņai ar kiberspiegošanu, kuras funkcijās ietilps arī Aizsardzības ministrijas datortīklu drošības garantēšana. Pašlaik šīs funkcijas ir sadalītas starp dažādām apakšvienībām un dienestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu