Kolumbijā sākušās jauniešu slepkavības pēc «Facebook» publicēta saraksta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kolumbijas policija izmeklē trīs jaunu cilvēku slepkavību, kuru vārdi figurēja sociālajā tīklā «Facebook» publicētajā sarakstā, vēsta BBC News.

Kopumā sarakstā figurēja desmitiem Kolumbijas dienvidos esošajā pilsētā Puertoasis dzīvojošu jauniešu, kurus brīdināja, ka nogalinās, ja tie nedosies projām no pilsētas, vārdi. Divi no tiem tika nošauti 15. augustā, bet vēl viens no tiem – piecas dienas vēlāk. Pašlaik policija ar interneta ekspertu palīdzību cenšas noskaidrot, kurš tieši stāv aiz šiem draudiem. Pēc Kolumbijas ombudsmena Volmāra Ortīza teiktā, kopumā sarakstā minēti 69 vārdi.

Sākotnēji policija publicēto sarakstu uztvēra kā joku, un tikai pēc trešās slepkavības ķērās pie šīs lietas nopietni.

Draudi neaprobežojās tikai ar internetu vien. Uz vairāku mašīnu stikliem tika atstātas arī jauniešu ģimenēm adresētas draudu vēstules. «Lūdzu, kā radinieki, palūdziet viņu dažu dienu laikā aizbraukt no pilsētas, pretējā gadījumā būsim spiesti rīkoties gluži kā 15. augustā (pirmo slepkavību diena),» teikts vēstulēs.

Pirmdien, 23. augustā, internetā izvietots vēl 31 vietējās meitenes vārds. Kā stāsta Putumaijo provinces, kurā atrodas šī pilsēta, varas iestādēs, šie draudi ir radījuši paniku vietējo iedzīvotāju vidū, daži, no kuriem izvēlējās labāk aizbraukt. Policija, pagaidām, nav izvirzījusi nekādu notikušā versiju. Pēc ombudsmena domām, draudus varētu izplatīt kāda no bandām, kura šādi cenšas paplašināt savu ietekmes zonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu