Nosaukti visneveiksmīgākie interneta vietņu nosaukumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Iznākusi grāmata «Urlas: kā viņi nosaukuši savas interneta vietnes?» («Slurls: They Called Their Website What?»), kuras autors Endijs Geldmans savācis vairāk par 150 neveiksmīgus domēnu nosaukumus, vēsta «The Daily Telegraph».

Korporācijas, kuras piereģistrējušas grāmatā iekļuvušos nosaukumus, nav pievērsušas uzmanību, ka domēnu vārdi skan divdomīgi. Tādus domēnu nosaukumus Geldmans savā grāmatā sauc «slurl» – no «slur URL» (latviski tas aptuveni varētu būt URLas).

Tā kompānija «Les Bocages» reģistrējusi domēna nosaukumu lesbocages.com («lesbiešu šūnas»), britu uzņēmums «La Drape», kurš tirgojas ar pārklājiem, segām, savu domēnu nosaucis par ladrape.co.uk («puiša izvarošana»), bet dizaineru kolektīvam Speed of Art ienācis prātā savu interneta vietni nosaukt par speedofart.com («purkšķa ātrums»).

Gandrīz vienlaicīgi ar grāmatas izdošanu televīzijas un radio kompānija BBC atklājusi tās pārvaldījumā esošos domēnu nosaukumus. Starp tiem atradās tādi, kuru nozīme ir visai nepārprotama, piemēram, bestmurders.co.uk («labākais slepkava»), desperaterussianhousewives.co.uk («izmisušās krievu mājsaimnieces»).

Domājams, ka 154 domēnu nosaukumiem, kuru īpašnieks ir BBC, ticis iztērēts vismaz daži tūkstoši mārciņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu