Austrālieši glabā aptuveni 16 miljonus vecos mobilos tālruņus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Savos skapjos un garāžās austrālieši uzglabā aptuveni 16 miljonus mobilo tālruņu. Šādi rezultāti gūti nekomerciālās programmas MobileMuster organizatoru un tiešsaistes izsoles eBay veiktajā pētījumā.

Visvecākie taupīgo Austrālijas iedzīvotāju uzglabātie mobilie tālruņi tikuši ražoti pat 1987. gadā. Savukārt, 41% procents saglabāto aparātu vecums ir mazāks par četriem gadiem. Vidējais austrāliešu mobilais abonents savu tālruni atjauno reizi 18 – 24 mēnešos. Pēdējā gada laikā patērētāji iegādājušies deviņus miljonus mobilo aparātu.

Lietotāji brīnišķīgi saprot, ka izmest vecos tālruņus kopā ar parastiem atkritumiem ir kaitīgi apkārtējai videi, taču tā vietā lai tos nodotu pārstrādei, viņi tos liek skapjos un gaida labākus laikus pienākam. Pēc ekspertu aplēsēm, austrāliešu mājās un ofisos šodien tiek glabāti 14 – 16 miljoni vecu, sadauzītu un neizmantojamu tālruņu.

Ja pārstrādātu visus valsts iedzīvotāju sakrātos tālruņus, tad varētu izgatavot 3,2 miljonus alumīnija bundžiņu un 160000 plastmasas norobežojuma stabiņus, kā arī būtu iespējams novērst siltumnīcas efektu izraisošās gāzes izmešanu atmosfērā tādā apjomā, kas būtu ekvivalenta 5180 automašīnu radītajām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu