Eiropas «Windows» lietotāji paši var izvēlēties pārlūkprogrammu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

No pirmdienas korporācija Microsoft piedāvā Eiropas operētājsistēmas «Windows» lietotājiem iespēju pašiem izvēlēties un uzstādīt noklusēto interneta pārlūkprogrammu, vēsta BBC News.

Logs, kurā iespējams izvēlēties konkrētu interneta pārlūkprogrammu, simbolizē «Windows» un Eiropas Komisijas, kura korporāciju turēja aizdomās par antimonopola likumdošanas pārkāpšanu, miera izlīgumu. Kopš šī gada 1. marta, ielādējot atjauninājumus izmantojot sistēmu «Windows Update» atvērsies logs, kurš piedāvās izvēlēties pēc noklusēšanas vienu no divpadsmit pārlūkprogrammām.

Šī ekrāna pirmajā lapā, nejaušā kārtībā, attēlotas norādes uz piecām populārākajām pārlūkprogrammām: «Apple Safari», «Google Chrome», «Microsoft Internet Explorer», «Mozilla Firefox» un «Opera». Otrajā lapā ir norādes vēl uz septiņiem pārlūkiem: «AOL Explorer», «K-Meleon», «Flock», «Maxthon», «Avant Browser», «Sleipnir» un «SlimBrowser».

Ja «Windows» automātiskās atjaunošanas sistēma ir deaktivēta, programmu pārlūkprogrammas izvēlei var ielādēt manuāli no Microsoft mājas lapas. Izvēles logs neparādīsies, ja uz datora jau ir uzstādīta un izmantota cita, atskaitot Internet Explorer, pārlūkprogramma.

Pēc «Net Applications» rīcībā esošiem datiem, šī gada februārī priekšroku «Microsoft» pārlūkprogrammām devuši 61,6% interneta lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu