Lai cīnītos pret globālo sasilšanu, jāierobežo iedzīvotāju skaita pieaugums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lai cīņa pret globālo sasilšanu būtu veiksmīga, ir jāierobežo Zemes iedzīvotāju skaita pieaugums, paziņojusi britu zinātniece un dabas aizsardzības aktīviste Džeina Gudola, vēsta aģentūra AFP. Gudola ir nobažījusies, ka iedzīvotāju skaita pieauguma problēma tiek uzskatīta par mazsvarīgu debatēs par cilvēku ietekmi uz vidi.

«Mūsu populācijas pieaugums ir pamatā katrai problēmai, kuru mēs esam uzspieduši planētai. Ja mūsu nebūtu daudz, tad mūsu darītās riebīgās lietas tiešām neko nenozīmētu un māte daba parūpētos par tām,» izteikusies zinātniece.

Gudola ir Lielbritānijā reģistrēta labdarības fonda «Optimum Population Trust» (OPT) patronese. Šis fonds aicina panākt iedzīvotāju skaita stabilizēšanos un pakāpenisku samazināšanos gan pasaules mērogā, gan Lielbritānijā. OPT uzskata, ka ir jāuzlabo ģimenes plānošana un seksuālā izglītība, jānodrošina labāka izglītība un tiesības sievietēm, un ka ģimenēs vajadzētu piedzimt ne vairāk par diviem bērniem.

Tiek prognozēts, ka līdz 2050. gadam Zemes iedzīvotāju skaits pieaugs par 2,3 miljardiem. OPT ir pasludinājusi par mērķi šo pieaugumu samazināt par vismaz 1,3 miljardiem cilvēku, lai 2050. gadā uz Zemes būtu ne vairāk par astoņiem miljardiem cilvēku, nevis ANO Iedzīvotāju nodaļas prognozētie 9,1 miljards cilvēku.

Gudola, kas kopš 2002. gada ir ANO miera vēstnese, vada arī projektu ar mērķi novērst Austrumāfrikas mežu izzušanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu