Hakeri nozaguši augsti stāvošu «iPad» īpašnieku elektroniskās adreses

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Hakeriem izdevies uzlauzt amerikāņu sakaru operatora «AT&T» interneta vietni un nolaupīt 114 000 planšetdatora «iPad» pircēju elektroniskās adreses, vēsta «Gawker».

Šī sistēmas «uzlaušana» pirmkārt skāra «iPad» agrīnos pircējus, to skaitā, kompāniju vadītājus, finansistus un Baltā nama līdzstrādniekus.

Tā hakeriem izdevās iegūt «The New York Times» ģenerāldirektores Džanetas Robinsones, «ABC News» žurnālistes un bijušās raidījuma «Good Morning, America» līdzvadītājas Diānas Soijeres, kinoproducenta Harvija Vainšteina, Ņujorkas mēra Maikla Blumberga un ASV administrācijas vadītāja Rama Emanuēla elektroniskās adreses.

Pircēju datus nolaupīja grupējuma ar nosaukumu «Goatse Security» biedri. Viņi ievēroja, ka «AT&T» interneta vietnes skripts izsniedz pircēja elektroniskās adreses, ja adrešu rindā tiek norādīts «ICC-ID SIM» kartes identifikators, un spēja uzminēt daudzus identifikatorus.

«AT&T» apstiprināja to, ka interneta vietnē ir vājās vietas, kuras varētu izmantot lai iegūtu datus par dažiem «iPad 3G» īpašniekiem. Tomēr «AT&T» atteicās komentēt «Goatse Security» paziņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu