Planšetdatori pēc pārdošanas apjomiem divu gadu laikā apsteigs netbukus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

2012. gadā ASV tiks pārdots vairāk planšetdatoru, nekā netbuku, raksta kompānijas «Forrester» analītiķis kompānijas blogā.Planšetdatoru un netbuku daļas sastādīs attiecīgi 18 un 17% no datoru pārdošanu apjoma.

Atbilstoši prognozei, 2013. gadā amerikāņi arī iegādāsies vairāk planšetdatoru, nekā parasto datorus. Pie tam pēdējo daļa pazemināsies no 38% no pārdoto datoru apjoma 2009.gadā līdz 18 procentiem 2015. gadā. Savukārt 2014. gadā planšetdatoru daļa būs 23% no kopējā jauno datoru daudzuma.

Planšetdatori piekāpsies tikai klēpjdatoriem, kuru daļa būs 42%. Pie tam datoru tirgus apjoms 2015. gadā pieaugs par 52%.

Jāpiebilst, ka februārī cita analītiskā kompānija – «ABI Research» – paziņoja, ka 2015. gadā pasaulē tiks saražots vairāk nekā 160 miljoni tā dēvēto smārtbuku. Šīs ierīces pēc pārdošanu apjomiem vairāk nekā piecas reizes pārspēs netbuku rādītājus par 2009.gadu.

Par smārtbukiem dēvē portatīvos datorus, kas aprīkoti ar mobilo procesoru un darbojas, izmantojot mobilās operētājsistēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu