Singapūrā demonstrē divus pirmos «sociālos robotus»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Singapūras Zinātnes, tehnoloģiju un pētījumu aģentūra ASTAR nodemonstrējusi savas jaunākās izstrādes, tajā skaitā divus «sociālos robotus» «Olivia» un «Lucas».

Demonstrēšana notika Singapūras tradicionālajās sacensībās «Robocup 2010». Abi roboti ir radīti programmas «ASTAR Social Robotics Program» (ASoRo) ietvaros, un tie var «sadarboties un komunicēt ar cilvēkiem, sekojot uzdotajiem sociālajiem likumiem un uzvedības manierēm».

Singapūras varas iestādes vairākkārt paziņojušas, ka šīs programmas ietvaros tiek izstrādāta robotu un tehnoloģiski jauninājumu paaudze, kuru varēs izmantot gan rūpniecības, gan sabiedrības interesēs.

Kas attiecas uz abiem parādītajiem robotiem, tad robots «Olivia» var pildīt mājkalpotāja vai mājas sekretāra lomu. Tāpat robots var spēlēt mūzikas instrumentus, kontrolēt elektriskos aparātus un atbildēt uz telefona zvaniem. Robots «Lucas» var darboties kā gids vai oficiants. Mašīna ir spējīga pavadīt viesus, pie galda pasniegt dzērienus un ēdienus, veikt uzdotās teritorijas patrulēšanu un darīt vēl citus darbus. Abi roboti var darboties gan autonomi, gan tikt vadīti no attāluma. Masveida pārdošanā šīs mašīnas laist nav plānots, jo tās ir izveidotas pētnieciska projekta ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu