Apstiprināts vienotais mobilo tālruņu lādējamās ierīces standarts

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Starptautiskā elektrosakaru savienība (SES) apstiprinājusi mobilo tālruņu vienoto lādējamo ierīču standartu. «Universālo lādējamo ierīču risinājums» ar «Micro – USB» interfeisu ļaus pie vienas lādējamās ierīces pieslēgt jebkura ražotāja veidoto mobilo tālruni, atsaucoties uz SES paziņojumu, vēsta aģentūra «Reuters».

Konkrēts jaunā standarta ieviešanas termiņš minēts netiek. Nozarē darbojošies izdevumi paredz, ka pasaules mērogā tas notiks 2012. gadā. Pateicoties 2009. gada jūnijā noslēgtajai vienošanai starp vadošajiem ražotājiem, ieskaitot «Nokia», «Sony Ericson», «Motorola», LG, «Samsung» un «Apple», paredzams, ka Eiropā šis standarts varētu parādīties jau 2010. gadā.

Jauno standartu kopīgi izstrādāja SES un GSMA asociācija, kas apvieno gandrīz 800 mobilo sakaru operatorus un vairāk nekā 200 mobilo tālruņu, programmu nodrošinājuma un aksesuāru ražotājus.

Pēc GSMA novērtējuma, kā vēsta izdevums «GMA News», katru gadu dažādu ražotāju veidoto interfeisu nesakritības dēļ atkritumos tiek izmesta aptuveni 51 tonna lādētāju. Vienotā standarta ieviešana ļaus būtiski samazināt šādu atkritumu daudzumu, kas samazinās «siltumnīcas efektu» izraisošo gāzu izsviešanu atmosfērā aptuveni par 13,6 miljons tonnām gadā.SES ir specializēta ANO iestāde ar štāba mītni Ženēvā. Tās lēmumi nav obligāti, taču tos plaši atbalsta mobilo sakaru operatori un ražotāji visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu