Populāras «iPhone» spēles zog informāciju par lietotāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkalifornijas federālajā tiesā iesniegta prasība sakarā ar to, ka populāru «iPhone» spēļu ražotājfirma slepeni vākusi šī viedtālruņa īpašnieku tālruņa numurus bez viņu piekrišanas.

Prasībā apgalvots, ka visās ejošākajās kompānijas «Storm8» spēlēs bijis slepens kods, kas ļāvis apiet iebūvētos «iPhone» aizsardzības līdzekļus. Situācija ir diezgan «interesanta», jo lietotāji ir lejupielādējuši «Storm8» spēles vairāk nekā 20 miljonu reižu.

Prasības autors apgalvo, ka «kompānija «Storm8» izmantoja spēles ar «lūku» (backdoor), lai vāktu «iPhone» īpašnieku tālruņa numurus un tos pārraidītu ar bezvadu sakaru palīdzību». Prasītājs uzskata, ka visas Storm8 spēles instalē šādas «lūkas».

Jāņem vērā, ka pašlaik piecas no kompānijas spēlēm ir starp piecdesmit populārākajām «Apple» App Store bezmaksas programmām, bet pirmajā simtniekā ir septiņas «Storm8» spēles - «World War», «iMobsters», «Racing Live», «Vampires Live», «Kingdoms Live», «Zombies Live» un «Rockstars Live».

Starp citu, šī nav pirmā reize, kad Storm8 tiek pieķerta lietotāju izspiegošanā. Augustā viens no resursa SFGate.com autoriem, Jobi Bendžamins, jau analizēja informāciju, ko «Storm8» saņem no tālruņiem. «Es negribētu, ka citi uzzina manu telefona numuru. Turklāt informācija tiek pārraidīta bez šifrēšanas,» rakstīja Bendžamins.

«Storm8» pārstāvji atzīst, ka ir vākti lietotāju tālruņa numuri, bet tur bijusi vainīga «programmatūras kļūda, kas nu jau izlabota». Tomēr prasītāja advokātus tāds paskaidrojums neapmierina

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu