Irāna bloķējusi savu lietotāju piekļuvi «Gmail»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Irānas interneta lietotājiem ir grūtības piekļūt «Google» pasta servisam «Gmail». Jau iepriekš laikraksts «The Wall Street Journal» izplatīja ziņu par to, ka Teherāna taisās uz visiem laikiem bloķēt piekļuvi «Google» pasta servisam un tā vietā izveidot savu, uz Irānas pilsoņiem orientētu.

AFP vēsta, ka ar šādas informācijas apstiprinājumu uzstājusies kompānija «Google». Oficiālajā paziņojumā atzīmēts, ka jau iepriekš daži Irānas lietotāji sūdzējušies par grūtībām piekļuvē pie «Gmail», kā rezultātā «Google» veikusi īpašu pārbaudi, kuras rezultātā ticis atklāts straujš trafika kritums no Irānas puses. Pie kam «Google» atzīmēja, ka savu serveru darbībā kļūmes neesot atrastas.

«Vienmēr, kad mēs sastopamies ar mūsu servisu bloķēšanu, mēs cenšamies problēmu novērst visdrīzākajā laikā, jo esam pārliecināti, ka jebkuram cilvēkam ir tiesības brīvi piekļūt internetam. Diemžēl ne vienmēr mainīt situāciju ir mūsu spēkos», – paziņoja «Google».

Pēc Irānas varas iestāžu ieceres, sava pasta servisa izveide dos impulsu interneta tehnoloģiju attīstībai valstī un veicinās uzticības starp valsti un pilsoņiem veidošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu