Sliktas ziņas siera cienītājiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bert_m_b, CC BY-SA 2.0

Ņujorkas Zinātniskā institūta pētnieki pauduši satraucošu informāciju, proti, pārāk bieža čedaras un krēmsiera lietošana uzturā varot palielināt risku saslimt ar vēzi par 50 procentiem. 

Pētījumā atklāts, ka šo divu tipu sieri var apdraudēt tieši sieviešu veselību, jo satur augšanas hormonu, kas var izmainīt šūnas, izraisot krūts vēzi.

Pētnieki apskatījuši vairāk nekā 3000 sieviešu, no kurām 1941 sievietei bijis krūts vēzis. Viņi atklājuši, ka sierā atrodamie hormoni varētu būt izraisījuši vēzi 53 procentos gadījumu.

Onkoloģijas profesore Sjūzena Makkana (Susan McCann) gan piebildusi, ka piena produktiem ir sarežģīts sastāvs, tāpēc neesot vienas skaidras atbildes, vai tiešām minētie sieri palielina vēža saslimstības risku. Tomēr piena produkti ir saistīti ar aptaukošanos, kas gan rada risku iegūt aptuveni 13 dažāda veida vēzi, vēsta «DailyMail».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu