Astronoms: Tuvāko 10-12 gadu laikā zinātnieki varētu saņemt signālu no citplanētiešiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašlaik NASA neveic ārpuszemes civilizāciju meklējumus, taču galvenais ASV institūta SETI astronoms Sets Šostaks ir pārliecināts, ka aptuveni 10-12 gadu laikā zinātnieki varētu saņemt signālu no citplanētiešiem, kas pierādītu ārpuszemes civilizāciju eksistenci, vēsta TASS.

«Ir daudz signālu, iespējams, katras 10 sekundes. Mēs pārbaudām visus signālus, kurus no kosmosa saņemam automātiskā režīmā. Mums ir ļoti labas sistēmas, kuras ļauj saņemt šos signālus. Pēc pāri gadiem - reizi piecos vai desmit gados var būt kāds singāls, kas var izrādīties ļoti interesants,» teica Šostaks.

Pēc viņa vārdiem, vēl pirms astoņiem gadiem uzstāšanās laikā Vācijā Šostaks saderēja ar auditoriju, ka pēc gadu desmitiem zinātnieki saņems atbilstošus signālus.

Galvenais SETI institūta astronoms norādīja, ka pašlaik NASA nemeklē ārpuszemes civilizācijas, taču ar to nodarbojas zinātnieki Kalifornijas uniersitātē, kā arī Hārvardas universitātē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu