Spēcīgs uzliesmojums uz Saules: brīvdienās cilvēkiem jābūt piesardzīgiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc neparasti spēcīga uzliesmojuma uz Saules, kas tika fiksēts ceturtdien, 11.aprīlī, brīvdienās uz Zemes gaidāma spēcīga magnētiskā vētra. Iespējams, atsevišķās vietās uz Zemes būs novērojama arī ziemeļblāzma, vēsta «National Geographic», atsaucoties uz ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) sniegto informāciju.

Speciālisti norāda, ka uzliesmojuma rezultātā izmesto lādēto daļiņu mākoņi lielā ātrumā pārvietojas Zemes virzienā un to varētu sasniegt sestdienas rītā.

M6,5 klases uzliesmojums noticis Saules diska centrālajā daļā, un tas bijis spēcīgākais kopš pagājušā gada novembra.

Uzliesmojumi uz Saules pēc savas intensitātes tiek klasificēti vairākās kategorijās - A,B,C,M un X.

M klases uzliesmojumi ir vieni no spēcīgākajiem.

Spēcīgas magnētiskās vētras var izraisīt telekomunikāciju traucējumus, lielākajam riskam ir pakļauti satelīti. Magnētisko vētru varētu sajust arī cilvēki, kas sirgst ar paaugstinātu asinsspiedienu, sirds asinsvadu slimībām un cilvēki, kuru organisms saasināti izjūt laika apstākļu maiņas.

Ārsti iesaka magnētisko vētru laikā saudzēt savu veselību - neveikt straujas kustības, piemēram necelties strauji no gultas, kas var beigties ar reiboņiem un ģībšanu. Nevajadzētu pārēsties un uzturā labāk lietot augļus un dārzeņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu