EVA brīdina - Eiropai draud postoši plūdi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Vides aģentūra  (EVA) brīdina, ka Eiropas lielākajās pilsētās drīzumā varētu nākties domāt par līdzīgām konstrukcijām kā Temzas dambis Londonā, lai pasargātos no plūdiem, vēsta «The Guardian».

EVA publicētajā pētījumā «Adaptācija Eiropā» zinātnieki brīdina - klimata izmaiņas nākotnē draud ar postošām vētrām, plūdiem, lietavām un jūras ūdens līmeņa paaugstināšanos.

EVA brīdina, ka klimata pārmaiņas skars ļoti plašu kontinenta daļu. Lai piemērotos gaidāmajām dabas anomālijām fermeriem varētu nākties audzēt jauna veida labību, bet speciālistiem domāt par jaunām ūdensapgādes tehnoloģijām. Tāpat, iespējams, varētu nākties mainīt transporta, enerģētikas un komunikācijas sistēmas.

Pētījumā norādīts, ka 32 EVA dalībvalstis joprojām nav izstrādājušas plānu, kā piemēroties anomālajiem laika apstākļiem, ko izraisa globālā sasilšana.

Tāpat EVA uzsvērusi, ka Eiropa jau šobrīd izjūt klimata pārmaiņas, kas nākotnē pastiprināsies. Vidējā gaisa temperatūra Eiropā pieaugusi un Eiropas dienvidos, kur koncentrēta lielākā daļa lauksaimniecības, ir mazāk nokrišņu, kamēr ziemeļos nokrišņu daudzums palielinājies, un to rezultātā bieži sastopama parādība ir plūdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu