«Telia Latvija» īsteno lieljaudas optiskās maģistrāles izbūvi Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs «Telia Latvija» sadarbībā ar VAS «Latvijas dzelzceļš» un «TeliaSonera International Carrier» (TSIC) īstenojusi nozīmīgu IT un telekomunikācijas pakalpojumu infrastruktūras projektu. Tas iezīmē jaunu periodu Latvijas tranzīta infrastruktūrā, radot ilgtspējīgu digitālo tranzīta ceļu pāri valstu robežām. Īstenotais projekts sekmē starpvalstu biznesa attīstību, un paaugstina Latvijas konkurētspēju globālā IT kontekstā, portālam «Apollo» pavēstīja «Telia Latvija» izpilddirektora vietnieks Mārtiņš Gataviņš.

Divu gadu laikā lieljaudas optiskās maģistrāles izveidē Latvijā investēti vairāk nekā 6,5 miljoni eiro.

Datu pārraides infrastruktūra izbūvēta posmā Valka/Valga-Rīga-Jelgava-Liepāja un ir savienota ar Lietuvu un Igauniju. Kopējais jaunizbūvētā lieljaudas optiskā kabeļa garums Latvijā ir 403 kilometri (km), no kuriem 393 km ir izbūvēti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā.

Latvijā piekļuve lieljaudas optiskās maģistrāles resursiem ir Liepājā, Skrundā, Saldū, Brocēnos, Dobelē, Jelgavā, Olainē, Rīgā, Siguldā, Līgatnē, Cēsīs, Valmierā, Valkā, kā arī vairāk nekā 50 mazāk apdzīvotās vietās jaunizveidotās infrastruktūras tuvumā.

Pārrobežu datu pārraides infrastruktūra savieno visas Baltijas valstis, nodrošinot n*10Gb/s datu pārraides jaudu. Pašreiz izmantotās tehnoloģijas atļauj sasniegt līdz 9,6Tb/s kopējo datu plūsmas apjomu un potenciāli tā spēj nodrošināt ātrāku datu pārraidi, pielāgojot infrastruktūru jaunākajām pasaules datu pārraides prasībām pēc nepieciešamības. Rezultātā projekts nodrošina iekšējai un tranzīta datu pārraidei nepieciešamo kapacitāti Latvijā vismaz tuvākajiem 10 gadiem.

Īstenotā infrastruktūras attīstības projekta rezultātā Ziemeļvalstu telekomunikāciju operators TSIC ir palielinājusi savu galveno tīkla pārklājumu Baltijas reģionā un nodrošina nepastarpinātu TSIC klātbūtni Latvijā, kas Baltijas klientiem sniedz neierobežotu pieeju «Tier 1» (1. līmeņa) datu pārraides operatora pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu