5% Latvijas tirgotāju piedāvā nelegālu programmatūru

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pure9, CC BY-NC 2.0

Pieaug godīgo datorprogrammu tirgotāju īpatsvars Latvijā, secināts jaunākajā «The Software Alliance» (BSA) akcijā «Noslēpumainais pircējs».

BSA pilnvarotā pārstāve Latvijā Ingrīda Veikša informē, ka pētījumā, kura mērķis ir apzināt legālās un nelegālās programmatūras piedāvājumu Latvijas datortehnikas veikalos un noskaidrot pārdevēju attieksmi pret tām, konstatēts - lai gan tikai pieci procenti Latvijas pārdevēju saviem klientiem piedāvā nelegālu programmatūru, tomēr joprojām 32% tirgotāju kopumā ir pozitīva attieksme pret nelegālu programmu izmantošanu, pat ja saviem pircējiem viņi tās nepiedāvā.

Pētījums atklāj, ka kopumā datortehnikas tirgotāji gan Latvijā, gan Baltijā ir kļuvuši atbildīgāki attiecībā uz nelegālo programmu pārdošanu, salīdzinot ar iepriekšējo pētījumu 2012.gadā.

Latvijā pieci procenti uzņēmumu praktizē nelegālo programmu izplatīšanu, salīdzinot ar 11% pagājušogad, turpretī Lietuvā tie ir 14%, kas ir ievērojami mazāk nekā 2012.gadā, kad šis rādītājs bija 29%.

Igaunija ir Baltijas valstu pozitīvā līdere - pētījums rāda, ka tikai viens procents igauņu pārdevēju piedāvā uzstādīt nelegālu programmatūru.

Arī Igaunijā šis rādītājs ir samazinājies kopš pagājušā gada, kad šādu praksi vēl piekopa seši procenti tirgotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu