Šonakt uz Zemes būs vērojama mistiska kosmiska parādība

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas naktī ASV būs iespējams vērot mistisko un reto «gamma Delphinids» meteoru lietu, ziņo aģentūra «Itar-Tass», atsaucoties uz ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) sniegto informāciju.

Šī kosmiskā parādība zinātnieku uzmanību piesaistīja pirms vairāk nekā 80 gadiem, kad pirmo reizi tika fiksēta 1930.gada 11.jūnijā Merilendas štatā.Toreiz ASV Meteoru biedrības dalībnieku grupa ziņoja, ka pusstundas laikā debesīs novērojuši ļoti spožu meteoru lietu. Citas informācijas par minēto kosmisko parādību nebija, un kopš tā laika «gamma Delphinids» meteoru lietu neviens nav redzējis.

Tiek prognozēts, ka savādā meteoru lietus lielākā intensitāte būs vērojama uz rīta pusi, pulksten 4.30 pēc vietējā laika. NASA speciālisti lēš, ka «gamma Delphinids» ātrums varētu sasniegt 57 kilometrus sekundē. Tāpat zinātnieki aprēķinājuši, ka vislielākā iespējamība šo parādību novērot pastāv tieši šogad un 2027.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu