Noslēdzies virszemes maksas televīzijas konkurss

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Noslēdzies konkurss «Maksas televīzijas pakalpojuma nodrošināšanas zemes apraidē» par tiesībām sniegt virszemes maksas televīzijas pakalpojumu no 2014.gada. Satiksmes ministrijā (SM) portālam «Apollo» pavēstīja, ka konkursā uzvarējis uzņēmums «Lattelecom».

Konkursa komisija, kuras sastāvā iekļauti pārstāvji no SM, Kultūras ministrijas, Konkurences padomes un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, rūpīgi izvērtējuši pretendenta sagatavotā piedāvājuma atbilstību konkursa nolikuma prasībām. Pēc izvērtējuma komisija par uzvarētāju atzina SIA «Lattelecom», un pieņēma lēmumu šo kandidatūru virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā.

SM rīkojuma projektu par konkursa «Maksas televīzijas pakalpojuma nodrošināšana zemes apraidē» uzvarētāja apstiprināšanu valdībā iesniegs līdz 30.jūnijam.

Kā ziņoja LETA, iepriekš SM uzsvēra, ka šis ir nopietns konkurss, neskatoties uz to, ka ir tikai viens pretendents, un tas prasa rūpīgu izvērtēšanu. Ministrija prognozēja, ka lēmums, visticamāk, tiks pieņemts īsi pirms tā iesniegšanas valdībā jeb jūnija beigās.

Konkursa noteikumi paredzēja, ka uz virszemes maksas apraides licenci var pieteikties pretendenti, kuriem ir ne mazāk kā trīs gadu pieredze maksas televīzijas pakalpojumu sniegšanā galalietotājiem (neatkarīgi no televīzijas programmu izplatīšanas platformas un dalībvalsts, kurā iegūta šī pieredze), klientu skaits un kuriem pretendenta sniegto maksas televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu skaits uz 2012.gada 31.decembri pārsniedz 50 000.

Noteikumos arī prasīts, lai pretendents nodrošina klientu apkalpošanas servisa pieejamību Latvijas teritorijā un pretendenta finanšu apgrozījums maksas televīzijas pakalpojumu jomā pēdējā finanšu gadā pārsniedz 1,5 miljonus latu. Ja pretendents reģistrēts ārvalstīs, tā apgrozījumam jāpārsniedz summa, kas analoģiska 1,5 miljoniem latu.

Patlaban gan maksas, gan bezmaksas virszemes televīzijas apraidi nodrošina «Lattelecom» sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC). Savukārt no 2014.gada 1.janvāra par bezmaksas kanālu - Latvijas Televīzijas (LTV) abu kanālu un, iespējams, arī «TV3» un «Latvijas Neatkarīgas televīzijas» (LNT) - apraidi atbildēs tikai LVRTC, bet par maksas kanāliem - konkursa uzvarētājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu