Noskaidrots, ko Latvijas iedzīvotāji visbiežāk meklējuši «Google»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ron Wiecki, CC BY-NC-ND 2.0

Uzņēmuma «Google» ikgadējā «Zeitgeist pārskatā» par 2013.gada populārākajiem notikumiem tīmekļa redzējumā pirmo reizi iekļauta arī Latvija.

Šā gada populārākie meklējumi atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji ir izteikti kultūras pasākumu cienītāji. Visbiežāk meklētie atslēgvārdi Latvijā ir «Staro Rīga», «Dziesmu svētki», «Rīgas svētki», «Muzeju nakts» un citi.

Tajā pašā laikā Latvijas iedzīvotāji aktīvi seko līdzi starptautiska līmeņa notikumiem, piemēram, Eurobasket čempionātam, Eirovīzijai, Jaunajam vilnim u.c.

Tāpat Latvijas iedzīvotāji aktīvi seko līdzi jaunākajām aktualitātēm, kā piemēram, traģēdijai tirdzniecības veikalā «Maxima» un populārā amerikāņu aktiera Pola Volkera dzīves gājumam.

Populārākie meklējumi Latvijā:

1. Paul Walker 2. Staro Rīga 2013 3. Dziesmu svētki 4. Rīgas svētki 2013 5. Maxima Zolitūde 6. Muzeju nakts 2013 7. Eurobasket 2013 8. Eurovision 2013 9. Jaunais vilnis 2013 10. Will Smith

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk internetā meklējuši informāciju par ārzemju slavenībām un vietējiem kultūras darbiniekiem, kā piemēram, mūziķi Aivaru Brīzi, aktieri Hariju Spanovski, rakstnieci Elitu Veidemani, dziedātāju Laimu Vaikuli un aktieri Artusu Kaimiņu. 2013.gada populārākais sportists interneta meklētājā Latvijā ir hokejists Kristiāns Pelšs.

Populārākie cilvēki Latvijā:

1. Paul Walker 2. Will Smith 3. Aivars Brīze 4. Harijs Spanovskis 5. Cory Monteith 6. Elita Veidemane 7. Kristiāns Pelšs 8. Laima Vaikule 9. Artuss Kaimiņš 10. Gatis Saknītis

«Google» veidotais pārskats par 2013.gadu atklāj Latvijas iedzīvotājiem aktuālākos jautājumus - veselība (Kā notievēt? Kā atmest smēķēšanu?), kā arī darbs (Kā rakstīt CV? Kā aprēķināt procentus un atalgojumu? Kā nopelnīt vairāk?).

Interesanti, ka Latvijas iedzīvotāji internetā bieži meklē atbildes uz tādiem jautājumiem kā «Kā rodas bērni?» un «Kā iepatikties meitenei?», tomēr «Google» gada pārskata dati diemžēl neatklāj iemeslus, kāpēc šādi jautājumi ir uzdoti.

Populārākie jautājumi Latvijā:

1. Kā notievēt? 2. Kā atmest smēķēšanu? 3. Kā sasiet kaklasaiti? 4. Kā rakstīt CV? 5. Kā rodas bērni? 6. Kā aprēķināt procentus? 7. Kā aprēķināt algu? 8. Kā nopelnīt naudu? 9. Kā iepatikties meitenei? 10. Kā rakstīt referātu?

Gada pārskats tika izstrādāts, analizējot datus par vairāk nekā triljons (1 000 000 000 000) interneta meklējumiem, kas veikti 189 valstīs un 159 valodās. Šogad pārskati izveidoti 72 valstīm, pirmo reizi iekļaujot arī Baltijas valstis, un ir apskatāms mājaslapā google.com/zeitgeist.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu