Noskaidrots, ka alkohola lietošana uzlabo atmiņu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Scientific Reports

Pētījumā tika izanalizēti 88 indivīdi, kuriem tika uzdots mācīties iepriekš nezināmus vārdiņus. Vēlāk viņi tika sadalīti divās grupās, no kurām viena grupa lietoja alkoholu, bet otra ne.

Nākamajā dienā tika pārbaudītas abu grupu indivīdu apgūto vārdiņu zināšanas un rezultātā tie, kas pēc mācībām bija lietojuši alkoholu, uzrādīja ievērojami labākus rezultātus nekā tie, kas alkoholu nebija lietojuši vispār.

«Pētījums pierādīja ne tikai vispārīgu alkohola labvēlīgo ietekmi uz atmiņu, bet arī to, ka rezultāti uzlabojas, ja alkohols tiek patērēts vairāk. Nav īsti skaidrs, kāpēc tā notiek. Viens no variantiem ir tāds, ka, alkohola ietekmē smadzenes aktuālo informāciju apstrādā gausāk, atstājot vairāk vietas iepriekš uzņemtajai informācijai,» sprieda profesore Sēlija Morgana.

Zinātnieki skaidroja, ka hipokamps (smadzeņu struktūra, kas atbild par mācīšanās un atmiņas funkcijām) alkohola ietekmē informāciju nogādā tā saucamajā ilgtermiņa atmiņā, ko cilvēks var vēlāk viegli izmantot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu