Izskaitļots, cik cilvēku 21. gadsimtā mirs no klimata pārmaiņām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: The Lancet Planetary Health

Zinātnieki brīdina, ka klimata pārmaiņu rezultātā radušās dabas katastrofas līdz 21. gadsimta beigām var kļūt arvien biežākas un nāvējošākas un katru gadu nogalināt līdz pat 150 tūkstošiem Eiropas iedzīvotāju.

The Lancet Planetary Health

Statistikas dati liecina, ka laikposmā starp 1981. un 2010. gadu globālās sasilšanas izraisītās dabas katastrofās katru gadu gājuši bojā vidēji trīs tūkstoši Eiropas iedzīvotāju, taču šis skaitlis starp 2071. un 2100. gadu var pieaugt līdz pat 152 tūkstošiem.

Foto: The Lancet Planetary Health

Viens no iemesliem šādam pētījumam ir šovasar Eiropā valdošais nežēlīgais karstums, kad, piemēram, Spānijā gaisa temperatūra sasniegusi pat 43 grādus pēc Celsija.

«Klimata pārmaiņas ir cieši saistītas ar Eiropas civilizācijas mirstības līmeni. Īpaši 21. gadsimtā. Kamēr netiks pieņemti drastiski mēri, lai mazinātu globālo sasilšanu, līdz 21. gadsimta beigām var tikt iznīcināti 350 miljoni Eiropas iedzīvotāju,» brīdināja pētījuma autors Džovanni Forzjēri.

Pētījumā minēts, ka tieši karstuma viļņi nākotnē var kļūt par lielāko cilvēku mirstības iemeslu, savukārt plūdi un vētras var to ietekmēt mazāk.

Lai izvairītos no draudošajām briesmām, ir svarīgi nopietni uztvert Parīzes klimata konvencijā paustās prasības, kā arī ierobežot transporta lietošanu un lieki neurbanizēt lauku teritorijas.

Foto: The Lancet Planetary Health
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu