Internetā iespējams nopirkt jebkura lietotāja meklēšanas vēsturi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Izrādās, ka cilvēka interneta lietošanas vēsturi iespējams salīdzinoši viegli iegādāties internetā, lai izmantotu to šantāžas vai komerciālos nolūkos.

Kā raksta izdevums «Independent», daudzas kompānijas mēdz izsekot interneta lietotāju darbības interneta vidē, apkopojot tās un vēlāk par lētu naudu tās cenšoties pārdot.

Lielākā daļa cilvēku, visticamāk, tiek izsekota ar lietojumprogrammas «clickstreams» palīdzību, kas fiksē visas attiecīgā lietotāja veiktās darbības internetā.

Pētnieki uzskatāmi parādīja, ka internetā brīvi var iegādāties, piemēram, kāda vācu tiesneša meklēšanas vēsturi vai politiķa narkotiku pasūtījumu.

Izsekot lietotāju paradumus palīdz arī reklāmas. To visbiežāk izmanto dažādas interneta iepirkšanās vietnes, lai, balstoties uz lietotāja paradumiem, gaumes un meklētajiem atslēgvārdiem, piedāvātu tiem iegādāties potenciāli vajadzīgas preces.

Lai arī likums paredz, ka šāda veida datiem ir jābūt anonīmiem un to vākšana ir nelikumīga, tomēr arvien biežāk šis likums tiek pārkāpts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu