Eksperti norāda uz problēmu, kas ir nopietnāka par aptaukošanos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

ASV psihologi brīdina, ka vientulība var kaitēt cilvēka veselībai daudz vairāk nekā aptaukošanās.

EurekAlert

Pētījumā minēts, ka Amerikā no vientulības cieš arvien lielāks skaits cilvēku, un šī problēma drīz varētu samilzt līdz pat nacionālam mērogam.

Eksperti apgalvo, ka socializēšanās ar citiem cilvēkiem ir fundamentāla vajadzība, kas ir svarīga gan cilvēka psihiskajai veselībai, gan vispārējai izdzīvošanai.

«Kontaktēšanās ar citiem ir ārkārtīgi svarīga, lai cilvēks izdzīvotu un būtu psihiski vesels. Ir zināmi piemēri, kad jaundzimušie bāreņi, kuriem trūkst cilvēku uzmanības, bieži saslimst vai pat mirst. Tāpat arī izolācija tiek bieži izmantota kā nežēlīgs soda vai spīdzināšanas veids,» komentēja psiholoģe Džulianna Holta-Lunstada.

Pētījumā publicētie dati liecina, ka vairāk nekā 42 miljoni amerikāņu, kas ir vecāki par 45 gadiem, cieš no hroniskas vientulības, turklāt vientuļo amerikāņu skaits turpina augt.

«Šie statistikas dati liecina, ka arvien vairāk amerikāņu izvēlas neprecēties un neradīt bērnus, kā rezultātā viņi cieš no vientulības,» piebilda Holta-Lunstada.

Eksperti iesaka vairāk uzmanības pievērst bērnu sociālo spēju attīstīšanā bērnudārzos un skolās, kā arī pārdomāt par senioru iesaistīšanu sociālajā dzīvē pēc tam, kad viņi devušies pensijā, jo bieži vien darbs cilvēkam ir vienīgā vieta, kur notiek socializēšanās ar citiem cilvēkiem, un līdz ar to došanās pensijā var būt ne vien atvadīšanās no darba pienākumiem, bet arī no sabiedrības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu