Cilvēki, kas lieto enerģijas dzērienus, var kļūt atkarīgi no kokaīna

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pētnieki atklājuši, ka jauniešiem, kas regulāri patērē enerģijas dzērienus, vēlāk ir lielāka iespēja kļūt atkarīgiem no kokaīna, recepšu zālēm un alkohola.

Drug and Alcohol Dependence

“Mūsu pētījuma rezultāti liecināja, ka enerģijas dzērienu patērētāji var sevi pakļaut lielākam narkotiku, īpaši stimulantu atkarības riskam,” žurnālistiem minēja pētījuma autore Amēlija Arrija.

Pētījuma praktiskajā daļā četru gadu laikā tika izanalizēti 1099 koledžas studenti, izpētot viņu enerģijas dzērienu lietošanas paradumus 21 gada vecumā, bet pēc tam atgriežoties pie studentu dzīvesveida 25 gadu vecumā. Uzsvars tika likts uz to, kādi ir narkotiku, alkohola un kofeīna lietošanas paradumi studentu vidū.

Rezultātā atklājās, ka liela daļa studentu, kuri 21 gada vecumā regulāri lietoja enerģijas dzērienus, vēlāk pievērsās daudz spēcīgākiem stimulantiem – alkoholam un narkotikām.

“Nākotnē vajadzētu arī izpētīt, kāda ir enerģijas dzērienu ietekme uz bērniem, kas vēl nav sasnieguši pilngadības vecumu,” piebilda Arrija.

Populārā enerģijas dzērienu zīmola “Red Bull” ražotāji pagaidām savus komentārus nav snieguši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu