Pētījums: Kāpēc vecāki cilvēki baidās no sociālajiem tīkliem?

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Zinātnieki noskaidrojuši, kāpēc vecāka gadagājuma cilvēki reti izmanto sociālos tīklus un vairās publicēt savas fotogrāfijas, un dalīties ar citu personīgo informāciju vai notikumiem.

Telematics and Informatics

«Galvenā lieta, kas attur vecākus cilvēkus no sociālo tīklu lietošanas, ir viņu publicētās informācijas drošība. Viņi uzskata, ka sociālie tīkli atklāj pārāk daudz personīgas informācijas par tiem, un svešinieki to var izmantot savtīgos nolūkos,» komentēja pētnieks Šijams Sandars (Shyam Sundar).

Pētījuma autori aptaujāja vairāku ASV aprūpes namu iemītniekus un secināja, ka, neskatoties uz to, ka lielākā daļa no tiem aktīvi izmanto internetu, tomēr tikai nedaudzi uztic savu personīgo informāciju sociālajiem tīkliem.

Pētnieki centās noskaidrot, kādu informāciju sociālajos tīklos aptaujas dalībnieki uzskata par pieņemamu un vērtīgu, kā arī to, kādas pēc viņu domām ir sociālo tīklu negatīvās puses. Rezultātā atklājās, ka lielākajai daļai aptaujāto ir ļoti līdzīgs viedoklis par sociālajiem tīkliem un to lietošanu. Gandrīz visi uzskatīja, ka, ja viņi sāks publicēt informāciju par sevi, to kompromitējošos nolūkos izmantos svešinieki.

Neskatoties uz to, vairāki aptaujas dalībnieki atzinās, ka piereģistrējušies kādā no sociālajiem tīkliem, lai paši varētu izspiegot savus bērnus un tuviniekus. Redzot cik viegli un anonīmi to var izdarīt, paši seniori domā, ka arī citi var tādā pašā veidā izspiegot viņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu