Trīs planētas, uz kurām tālākā nākotnē varēs dzīvot cilvēki

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV kosmosa aģentūra NASA noskaidrojusi, ka kopumā ir trīs planētas, uz kurām nākotnē varētu dzīvot cilvēki. Viena no šīm planētām ir Marss, kā arī pundurplanētas Cerera un Plutons. 

Astronomi norādījuši, ka Plutonam ir potenciāls kļūt par apdzīvojamu planētu, jo NASA zonde uz planētas fiksējusi ledu, līdz ar to ir iespējama ūdens klātbūtne uz šīs planētas. «Ūdenim tur jābūt pilnīgi noteikti, un skaidrs, ka, ja tur apmestos un ieraktos pazemē, tad ūdeni varētu sasildīt, radīt sābekli, līdz ar to radīt komfortablus dzīves apstākļus,» norāda zinātnieki.

Dzīve uz Plutona gan būs ārkārtīgi auksta - temperatūra uz šīs planētas sasniedz -240 grādus. Tas ir pats aukstākais objekts Saules sistēmā. Tiesa, ja izdotos ierakties vairāku simtu kilometru dziļumā, tad izdotos nonākt arī līdz nulle grādu atzīmei, tādēļ astronomi sākuši runāt par cilvēces iespējamu pārcelšanu uz citām planētām.

«Agri vai vēlu uz Zemes notiks kāda katastrofa. Tuvākos 100 000 gadus mums nekas nedraud, un, iespējams, cilvēkiem izdosies novērst asteroīdu bīstamību. Taču cilvēcei vietas nepaliks - agri vai vēlu nāksies atklāt jaunus resursus,» norāda zinātnieki.

Tieši tādēļ uz Mēness varētu būvēt pirmās bāzes, kas vēlāk ļautu veikt lidojumus tālāk uz citām planētām. Visērtāk būs lidot uz Marsu, kas būtu piemērotāks dzīvībai nekā Plutons. Tas ir daudz siltāks, un, lai arī uz planētas nav skābekļa, uz tā ir izveidojies zināms klimats.

Bez Marsa un Plutona, astronomi ar interesi vēro vēl vienu debesu ķermeni, kura orbīta izvietojusies netālu no Marsa - pundurplanēta Cerera. Tā ir gandrīz tikpat liela kā Plūtons, un uz tā, iespējams, ir ļoti lielas ūdens rezerves. Un tas nozīmē, ka cilvēcei, bez Zemes, tālā nākotnē būs izvēle no vairākām planētām, uz kurām dzīvot.

Tikmēr futurologi nav sajūsmā par šādu iespēju, jo cilvēki uz citām planētām būs pilnīgi citādāki nekā Zemes cilvēki, ņemot vērā, ka uz jaunajām planētām lielākā daļa zināšanu, kas jāzina uz Zemes, tur vienkārši nebūs vajadzīgas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu