Publiskots attēls ar pirmo skafandru, kādā astronauti dosies uz Marsu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tesla Motors un SpaceX dibinātājs Elons Masks savā Instagram kontā publicējis pirmo skafandra prototipa attēlu, kādā astronauti dosies uz Marsu.

Viena no pēdējā laika spožākajām personībām zinātnē Elons Masks ar savas kompānijas SpaceX kolēģiem beidzot radījuši astronautu skafandru, kas reizē spēs pasargāt astronautus no Marsa nelabvēlīgās vides un izskatīties «stilīgi».

Tērpa fotogrāfijā lieliski redzams skafandra futūristiskais un minimālistiskais dizains, kas pamatīgi kontrastē ar biezajiem un neveiklajiem Apollo misiju astronautu skafandriem. Skafandrs pat drīzāk līdzinās kāda supervaroņa tērpam no fantastikas filmām, nevis reālam astronautu skafandram.

«Tā nav tikai iedomāta skafandra bilde, jo tā prototips ir reāls un jau ir izturējis spiediena testus. Tiesa, bija ārkārtīgi problemātiski sabalansēt tā izskatu un funkcionalitāti, tomēr mums tas ir izdevies,» komentēja Masks.

Plānots, ka skafandrs būs mugurā astronautiem, kuri spers pirmos soļus uz Marsa virsmas, vēsta izdevums "Space".

Masks arī iezīmēja vīziju, kā jau drīz tūkstoš SpaceX kosmosa kuģi pacelsies gaisā, lai ielidotu Zemes orbītā. Pēc tam simts astronauti tiks nogādāti uz katra kosmosa kuģa un uzsāks ceļu, lai iekarotu Marsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu