Foto: Astronauti veiksmīgi atgriežas uz Zemes un pārspēj rekordu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien uz Zemes no Starptautiskās kosmosa stacijas atgriezās trīs tās apkalpes locekļi - krievu kosmonauts Fjodors Jurčikhins un amerikāņu astronauti Pegija Vitsone un Džeks Fišers.

Kā vēsta ziņu izdevums «AFP», Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) astronauti un viens krievu kosmonauts svētdien, pēc 288 dienu ilgas misijas kosmosā, veiksmīgi atgriezušies uz Zemes, astronautei Pegijai Vitsonei kļūstot par vecāko amerikāni, kas kosmosā pavadījis tik ilgu laiku.

Bioķīmiķe Pegija Vitsone ir 57 gadus veca un savu misiju Starptautiskajā kosmosa stacijā uzsāka 2016. gada novembrī. Kopā ar šo misiju, viņa kosmosā kopā ir pavadījusi teju divus gadus – 665 dienas.

Intervijā ar žurnālistiem Vitsone atzina, ka nevar sagaidīt, kad beidzot varēs kārtīgi nolaist podā ūdeni un apēst treknu picas gabalu. Viņa arī atzina, ka nejūtas ērti, saņemot visu šo uzmanību no mēdijiem.

«Es uzskatu, ka ir ļoti svarīgi turpināt pārspēt rekordus, jo tas liecina par to, ka zinātne lieliem soļiem iet uz priekšu,» komentēja Vitsone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu