Elons Masks nosaucis iemeslu, kas izraisīs Trešo pasaules karu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojuma, ka tas, kurš radīs mākslīgo intelektu, valdīs pār pasauli, kompāniju «Tesla Motors» un «SpaceX» dibinātājs Elons Masks izteicies, ka mākslīgais intelekts var novest pasauli vienīgi līdz tās pastāvēšanas beigām.

Kā vēsta izdevums «The Guardian», Maska komentārs sekoja pēc tam, kad Putins mēdijiem paziņoja, ka mākslīgais intelekts ir ne vien Krievijas, bet visas cilvēces nākotne, un tas, kurš to radīs, pārņems varu visā pasaulē.

Masks sociālajos tīklos skaidroja, ka nav tik ļoti satraucies par Ziemeļkorejas izteiktajiem atomkara draudiem, jo uzskata, ka tā būtu tikai pašnāvība, kas nespētu pasauli ieraut vispārējā militārā konfliktā. Turpretī mākslīgā intelekta radīšana gan pakļautu pasauli daudz ievērojamākam kara riskam.

Maska kritika attiecībā pret mākslīgo intelektu jau kādu laiku valda viņa publiski paustajos viedokļos. Pagājušajā mēnesī Masks bija viens no tiem, kas parakstījās par autonomo ieroču izstrādes aizliegumu.

«Tiklīdz tiks radīti autonomie ieroči, cilvēce tiks ierauta nežēlīgā konfliktā. Šādus ieročus pret miermīlīgajiem pasaules iedzīvotājiem varēs viegli izmantot teroristi un despoti. Hakeri varēs tos uzlauzt un izmantot savām neparedzamajām vajadzībām. Mums nav daudz laika. Ir jārīkojas, jo, tiklīdz šī Pandoras lāde tiks atvērta, atpakaļceļa vairs nebūs,» vēstīts paziņojumā, ko parakstījuši vairāk nekā 100 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu