Konkursam «Ideju kauss 2017» pieteikušies 332 dalībnieki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ideju kauss 2017

Ideju kauss 2017

Lielākā daļa ideju tika iesniegtas IT, dizaina, pārtikas preču, ēdināšanas un izglītības nozarēs. Pieteikumi saņemti arī ar idejām par bērnu rotaļlietu, lauksaimniecības, medicīnas un veselības, sporta, tirdzniecības, tehnoloģiju un tūrisma preču un pakalpojumu izveidi. No 150 idejām vērtēšanas komisija dalībai nākamajā kārtā izvirzījusi 78 biznesa idejas.

Konkursa vērtēšanas komisija izvērtēja biznesa idejas un izvirzīja tās, kuras turpinās dalību konkursa nākamajā kārtā. Vērtēšanas komisiju veido 31 eksperts un uzņēmējs, ar pieredzi dažādās nozarēs - būvniecībā, finanšu, mārketinga, tehnoloģiju, kultūras, modes un citās jomās, un to ikdiena saistīta ar inovācijām un to attīstīšanu, darbu ar topošajiem un jaunajiem uzņēmējiem, kā arī ar akadēmisko darbu Latvijas augstskolās.

LIAA direktors Andris Ozols atzīst, ka «Ideju kauss» ir pirmais solis uzņēmējdarbībā daudziem jauniem Latvijas talantiem.

«Konkurss ir mērķēts uz ikvienu entuziastu. Uzņēmējdarbībā ir jābūt ar entuziastiska jaunieša attieksmi, jo tas ir laiks jebkuru svarīgu, pārgalvīgu un drosmīgu lēmumu pieņemšanai. Tāpat arī uzņēmējdarbībā ir jāspēj uzdrošināties un paveikt ko izaicinošu. Pēdējo divu gadu laikā esam attīstījuši LIAA infrastruktūru un iespējas uzņēmējiem reģionos – mums ir reģionālie biznesa inkubatori, kuri zvejo labās idejas, izglīto to autorus un sniedz savu atbalstu, lai tās izaugtu par reāliem uzņēmumiem. Arī konkursa laikā ideju autoriem būs iespēja konsultēties LIAA reģionālajos biznesa inkubatoros, lai attīstītu savu ideju,» komentē Ozols.

Dalībnieki, kuri izturējuši pirmo atlases kārtu, piedalīsies īpašos apmācību vebināros par biznesa ideju attīstību, tirgus izpēti, digitālo un satura mārketingu, finanšu analīzi un plānošanu, kā arī prezentācijas prasmēm. Vebināri norisināsies no 7. oktobrim līdz 11. novembrim, savukārt to noslēgumā notiks otrā atlases kārta, kurā noteiks 12 konkursa finālistus. Novembra beigās finālistiem tiks organizēta īpaša divu dienu darbnīca konkursa fināla prezentāciju sagatavošanai, kuras žūrijas komisija vērtēs decembra sākumā.

Konkursa apbalvošanas ceremonija norisināsies 14. decembrī, kad tiks paziņoti uzvarētāji, kuri saņems naudas balvas 15 tūkstošu eiro apmērā uzņēmējdarbības uzsākšanai. Pirmās vietas ieguvēji saņems 7000 eiro, otrās vietas ieguvēji - 5000 eiro un trešās vietas ieguvēji – 3000 eiro.

Ideju kauss 2017

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu