Pētījums: Badošanās var palīdzēt tikt galā ar diabētu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ņūkāslas universitātes zinātnieki jaunā pētījumā atklājuši, ka mazkaloriju diēta jeb ārstnieciskā badošanās var palīdzēt cilvēkam izārstēties no 2. tipa diabēta.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «The Lancet», rakstīts, ka pie šāda atklājuma zinātnieki nonāca pēc aptuveni 300 cilvēku, vecuma grupā no 20 līdz 65 gadiem, izpētes. Visiem dalībniekiem pēdējo sešu gadu laikā bija diagnosticēts diabēts.

Pētījums

149 pētījuma dalībniekiem zinātnieki izstrādāja īpašu stingru diētu, kas tiem bija jāievēro 3 līdz piecus mēnešus un kuras laikā šiem dalībniekiem bija jāpārtiek no mazkaloriju kokteiļiem un zupām. Dienā šie brīvprātīgie pētījuma dalībnieki uzņēma ne vairāk par 853 kalorijām.

Pēc noteiktā diētas perioda izrādījās, ka gandrīz 90 procenti no tiem, kuri zaudēja vismaz 15 kilogramus ķermeņa svara, izārstējās no diabēta. Savukārt no tiem, kuri zaudēja 10 līdz 15 procentus no sava svara, atlaba 57 procenti dalībnieku, bet starp tiem, kuri zaudēja 5 līdz 10 kilogramus, bija 34 procenti atlabšanas gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu