Vils Smits vadīs «National Geographic» raidījumu ciklu «Kāda dīvaina planēta»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

«Oskara» balvai nominētais aktieris Vils Smits vadīs desmit raidījumu ciklu «Kāda dīvaina planēta», kura pirmizrāde «National Geographic» gaidāma 2018.gada martā.

Materiāls tapis sadarbībā ar FOX International Channels grupas TV kanālu National Geographic

Par to aktieris, producents un mūziķis, kura ikoniskākie aktierdarbi ir filmās «Ali», «Tiesības uz laimi», «Vīri melnā», oficiāli paziņoja savā «Facebook» lapā.

Vila Smita Facebook vietne

Vils Smits vedīs skatītājus patiesi episkā ceļojumā apkārt pasaulei un kosmosā. «Kāda dīvaina planēta» ir neparasts stāsts par Zemi – mūsu neparasto planētu, kas ir piepildīta ar dzīvību un lido maz zināmā, skarbā kosmiskajā telpā.

«Domāju, ka Vila Smita harisma, inteliģence un humānisms lieliski papildinās šo projektu, atklājot skatītājiem mūsu unikālo stāstījumu par satriecošajām norisēm, kas padarīja iespējamu dzīvību uz Zemes,» atzīst režisors Darens Aronovskis.

Aronovskis, ko skatītāji pazīst pēc filmām «Māte!», «Melnais gulbis,» «Rekviēms sapnim», ir arī raidījumu cikla «Kāda dīvaina planēta» režisors. Cikla producente ir Džeina Rota, kas cita starpā veidojusi arī raidījumu ciklus «80-tie: desmitgade, kas mainīja pasauli» un «Amerika: stāsts par mums».

«Mēs «izpakojam» zinātni un pārvēršam to izklaidējošos un provokatīvos stāstos par mūsu brīnišķīgo planētu. Un kas gan to varētu izdarīt labāk nekā vizionārs Darens Aronovskis, nenovērtējamais Vils Smits un leģendārie astronauti?» saka Rota.

Raidījumu ciklā «Kāda dīvaina planēta» piedalīsies astronauti, kas atklās plašākas kopsakarības, unikālas perspektīvas un personiskas atmiņas par to, kā mūsu planēta izskatās no kosmosa. Tas būs emocionāls vēstījums un dramatisks ieskats zinātnē, kas atklāj maģiskos likteņa pavērsienus, kuri ļāva uz Zemes izveidoties un attīstīties dzīvībai.

Skatītāji redzēs pirmo Kanādas astronautu, kas vadījis Starptautisko kosmosa staciju; vienīgo kanādieti, kurš jebkad ir strādājis Krievijas kosmiskajā stacijā «Mir» - Krisu Hadfīldu. Viņš kosmosā bijis trīs reizes un tur pavadījis kopumā 166 dienas. Bruklinā dzimušais astronoms un bijušais astronauts Džefrijs Hofmans kosmosā ir bijis piecas reizes, tostarp montējis tur Habla teleskopu, «nobraucot» ap Zemi 34 miljonus kilometru. Tāpat redzēsim pirmo afroamerikānieti, kas devās kosmosā, un seriāla «Marss» konsultanti Meju Džemisoni un bijušo astronautu Džeriju Linedžeru, kuram kopā ar biedriem nācās cīnīties ar spēcīgāko ugunsgrēku, kas jelkad fiksēts orbitālajā kosmosa kuģī, un kurš apmēram piecus mēnešus nodzīvoja Krievijas orbitālajā stacijā «Mir».

Kosmosa «tvītotājs» Maiks Masimino ir piedalījis divās misijās, kuru uzdevums bija veikt Habla teleskopa apkopi. Līlends Melvins ir vienīgais astronauts, kuru ir draftējusi kāda Nacionālās futbola līgas komanda. Viņš kosmosā bija divas reizes un tur pavadīja vairāk nekā 565 stundas. Bet Nikola Stota, kas kosmosā pavadīja 104 dienas, ir pirmā, kas mēģināja tur gleznot. Bet Pegija Vaitsone pirms dažiem mēnešiem noslēdza trešo ceļojumu kosmosā, uzstādot jaunu NASA rekordu – 665 dienas izplatījumā.

Patlaban uz Starptautisko kosmisko staciju ir nogādāta virtuālās realitātes kamera, kuru astronauts Paolo Nespoli izmanto 360 grādu kinematogrāfiskās 3D virtuālās realitātes veidošanai un savu ikdienas gaitu dokumentēšanai. 45 valstīs, sešos kontinentos un kosmosā filmētie raidījumi būs aizraujošs, prātu kutinošs ceļojums, kas apstiprinās to, ka izplatījumā nav tik labi kā mājās.

«Apvienojot Vila Smita pārpasaulīgo valdzinājumu ar mūsu «rokzvaigznēm» - astronautiem, kas patiešām ir bijuši prom no Zemes, mēs atklāsim vizuāli krāšņu un līdz šim neredzētu stāstu par mūsu sarežģīto planētu,» saka «National Geographic» oriģinālprogrammu un producēšanas prezidents Tims Pastors.

Divas reizes «Oskara» balvai nominētais un «Grammy» balvu ieguvušais aktieris Vils Smits patlaban filmējas «Disney» studijas projektā «Aladins», šajā režisora Gaja Ričija darbā viņš atveido džinu, un Anga Lī filmā «Dvīņu vīrs». Decembra nogalē vietnē «Netflix» būs skatāma fantastiskā policijas drāma «Spožums» ar Smitu galvenajā lomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu