Kāpēc mobilo telefonu gultā līdzi ņemt nevajadzētu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kalifornijas veselības departamenta pārstāvji brīdinājuši cilvēkus, ka mobilo telefonu labāk glabāt pa gabalu no sevis, lai izvairītos no potenciālās radiācijas ietekmes un riska saslimt ar vēzi.

Kā rakstīts departamenta publicētajā preses relīzē, lai arī nav tieši pierādīts, ka mobilie telefoni izstaro bīstamu radiācijas daudzumu, tomēr ir skaidrs, ka to nedrīkst neņemt vērā kā vienu no potenciālajiem vēža un citu slimību cēloņiem.

Preses relīze

Zināms, ka mobilie telefoni, lai nosūtītu vai saņemtu informāciju, izmanto zemas frekvences radioviļņus, kas var negatīvi iedarboties uz telefonam tuvumā esošo cilvēku veselību. Īpaši brīžos, kad tiek saņemti vai nosūtīti liela izmēra faili.

Radiācija, ko izstaro mobilie telefoni, var būt saistīta ar vēzi, uzmanības traucējumiem, dažādām garīgām kaitēm un reproduktīvās veselības pasliktināšanos.

«Turēt mobilo telefonu tuvu klāt ķermenim nekad nav bijusi laba ideja. Lielākā daļa cilvēku nenojauš, ka nemitīga telefona klātbūtne var kaitēt veselībai. Īpaši tas ir attiecināms uz bērniem, kuru smadzenes ir attīstības procesā,» komentēja pētniece Devra Deivisa (Devra Davis).

Vairāki iepriekšējie pētījumi ir pierādījuši, ka telefoni var izraisīt audzējus smadzenēs vai ausīs. Tās ir vietas, kas visbiežāk nonāk kontaktā ar mobilo telefonu.

Vairāki psihologi arī brīdina, ka bērniem mobilie telefoni var izraisīt uzmanības un miega traucējumus, kā arī dažādas garīgās kaites.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu