Pētījums: Vīrieša aromāts var būt iemesls, kāpēc sieviete dzer

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā zinātnieki pierādījuši, ka vīrieša ķermeņa aromāts var likt sievietēm pastiprināti lietot alkoholu.

Floridas universitātes zinātnieki pie šāda secinājuma nonākuši pēc loģiska lēmuma izpētīt, kā vīrieša vai sievietes dabiskais ķermeņa aromāts ietekmē partnera alkohola lietošanas paradumus.

Pētījums, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «NCBI», ir turpinājums jau iepriekš veiktajam pētījumam par to, kā sievietes ķermeņa aromāts menstruāciju laikā, liek vīriešiem izjust pastiprinātu tieksmi pēc alkohola.

Pētījums

Šoreiz pētnieki izanalizēja 103 sieviešu vecuma grupā no 21 līdz 31 gadam uzvedību, nonākot saskarsmē ar dažādu vīriešu ķermeņa aromātiem. Visām pētījuma dalībniecēm tika teikts, ka viņas piedalās īpašā aptaujā par vīriešu smaržām un alkoholu.

Visām sievietēm tika piedāvāts pasmaržot papīra strēmelītes, kas bija apsmidzinātas vai nu ar androsteronu (viens no vīrišķajiem dzimumhormoniem, ko izdala sēklinieki un virsnieru garoza), vai tīru ūdeni. Pēc tam sievietēm tika piedāvātas divas glāzes bezalkoholiskā alus.

Izrādījās, ka sievietes, kuras bija pasmaržojušas androsteronu, desmit minūšu laikā izdzēra krietni vairāk alus, nekā tās, kurām tika iedotas viltus strēmelītes.

«Mēs noskaidrojām, ka vīrieša ķermeņa dabiskajam aromātam ir nozīmīga ietekme gan uz sievietes alkohola lietošanas paradumiem, gan tās seksualitāti. Tas visticamāk ir veidojies evolūcijas rezultātā, jo starp seksu un alkoholu cilvēces pastāvēšanas laikā vienmēr ir bijusi saikne,» rakstīts pētījumā.

Lai arī pētnieki atzīst, ka rezultāti reālajā dzīvē varētu atšķirties no laboratorijā iegūtajiem rezultātiem, abi šie pētījumi pierāda, ka cilvēka ķermeņa aromātam ir ietekme uz partnera alkohola lietošanas paradumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu