Zinātnieki: Cukurs var pamatīgi samaitāt tavas smadzenes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā atklāts, ka atsevišķu cukuru lietošana uzturā var negatīvi ietekmēt cilvēka smadzeņu darbību, vēsta izdevums «PsyPost».

Lai arī vairāki iepriekšējie pētījumi liecina, ka glikozei ir pozitīva ietekme uz cilvēka smadzenēm un īpaši atmiņu, tomēr tagad ir atklāts, ka tādi cukuri kā fruktoze un saharoze var izraisīt pilnīgi pretēju efektu.

Jaunzēlandes zinātnieki to secināja, pētīdami, kā biežāk sastopamie cukuri ietekmē 49 pētījuma dalībnieku smadzeņu darbību.

Pētījums par cukuru kaitīgo ietekmi uz cilvēka smadzenēm

Katram pētījuma dalībniekam pēc attiecīgā cukura uzņemšanas bija jāveic vienkārši uzdevumi, ar kuru palīdzību tika noteikts to reakcijas ātrums un spēja risināt aritmētiskus uzdevumus.

Izrādījās, ka tiem dalībniekiem, kuri bija uzņēmuši saharozi, uzdevumu rezultāti bija ievērojami sliktāki, salīdzinot ar tiem, kuri uzņēma fruktozi vai placebo saldinātāju.

«Mani fascinē tas, kā garšas sajūta iespaido mūsu uzvedību un ikdienas dzīvi, mainot smadzeņu darbību,» komentēja viens no pētījuma autoriem Mejs Pengs (Mei Peng).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu