Miris vīrietis pirms autopsijas atdzīvojas un sāk krākt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāds spānis pēc tam, kad veseli trīs ārsti apstiprinājuši viņa nāvi, īsi pirms gaidāmās autopsijas sācis krākt. Izrādījās – viņš nepavisam nebija miris.

Kā rakstīts izdevumā «CBS News», Spānijas cietumā ieslodzītā Gonzalo Himenesa (Gonzalo Jiménez) nāvi veseli trīs ārsti konstatēja pēc tam, kad viņš bez dzīvības pazīmēm tika atrasts savā cietuma kamerā. Himenesa «līķis» pēc tam tika nogādāts morgā, lai veiktu autopsiju, tomēr īsi pirms tās morga darbiniekus pamatīgi izbiedēja skaņa, ko cilvēks vismazāk gaida nākam no līķa puses, – vienmērīga krākšana.

Saprotot, ka kāds ir pieļāvis pamatīgu kļūdu, morga darbinieki nekavējoties paziņoja par to ārstiem, kuri tad nāves vietā Himenesam tomēr konstatēja dzīvību.

Himenesa ģimene sašutumā par šādu nevērību pieprasīja atbildi: kā veseli trīs mediķi iepriekš varēja tik smagi kļūdīties?

Visticamākais izskaidrojums ir tas, ka Himeness cieta no katalepsijas – salīdzinoši reta stāvokļa, kad rodas ilūzija, ka cilvēkam ir iestājusies nāve, proti, ķermenis ir neaktīvs, neatbild uz kairinājumiem un ir stīvs un nekustīgs.

Katalepsijas stāvoklī ieslīguša cilvēka vitālie rādītāji ir teju nepamanāmi, ķermenis iegūst mirušajiem raksturīgo stīvumu, bet pulss praktiski nav sataustāms.

Katalepsija visbiežāk novērojama cilvēkiem, kuri sirgst ar epilepsiju, un Himenesam tā tiešām ir bijusi, vēsta Astūrijas vietējais laikraksts.

Himenesa ģimene stāsta, ka viņš, visticamāk, pēdējās pāris nedēļas aizmirsis lietot medikamentus, kas rezultātā viņu noveda līdz katalepsijai.

Pašlaik Himeness atrodas slimnīcā un jau atguvis spēju runāt un staigāt. Gaidāms, ka viņš pilnībā atveseļosies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu