ASV lielā aukstuma dēļ pūces grib aprīt suņus un cilvēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēdējās nedēļās, kad ASV piedzīvo neierastu aukstumu, pūces vairākas reizes uzbrukušas cilvēkiem un suņiem, noturot tos par grauzējiem, vēsta «WSB-TV».

Lai gan šādi atgadījumi ir novēroti arī iepriekš, tomēr tas, ka pūce uzbrūk kaut kam citam nekā saviem dabiskajiem upuriem, ir ļoti reta parādība. Iemesls ir pēdējā laika zemā temperatūra, kas iznīcinājusi grauzējus un citus pūču dabiskos upurus.

«Es esmu pārliecināta, ka žurkas un peles ir pamatīgi cietušas no lielā aukstuma, tāpēc pūces ir ārkārtīgi izsalkušas. Daži no pūču upuriem ir mazi sunīši, ko pūces acīmredzot noturējušas par grauzējiem. Jaunās pūces, kas tikko iemācījušās medīt, grābj visu, kas kaut nedaudz līdzinās grauzējiem,» komentēja eksperte Sūzena Heiga (Susan Haig).

Pirmais uzbrukums notika Atlantā, īsi pirms Ziemassvētkiem, kad pūce savos nagos sagrāba un nogalināja piecus gadus vecu Jorkšīras terjeru. Tikai divas nedēļas vēlāk pūce uzbruka kādai sievietei un diviem viņas suņiem.

«Kad gribēju no pūces nagiem glābt savu taksīti, pūce uzklupa man pašai un nogāza zemē,» stāstīja cietusī.

Pēdējā uzbrukumā, kas notika pavisam nesen, pūce uzklupa kāda vīrieša galvai, atstājot tajā nopietnas brūces.

Arī Atlantas pūču eksperts Ādams Betvels (Adam Betuel) atklāja, ka šādu pūču uzvedību izraisījis neierastais aukstums, kā arī tas, ka pūcēm drīz sāksies pārošanās sezona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu