Atceries - sniega lāpstošana var kaitēt tavai veselībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Beidzot arī pie mums ir parādījies relatīvi kārtīgs sniegs, tomēr, pirms ķeries pie savas mājas piebraucamā ceļa vai durvju priekšas atbrīvošanas no kupenām, atceries – pārāk sparīga sniega lāpstošana aukstā laikā var kaitēt tavai sirdij.

Tomēr, ja janvārī «negaidīti» uzsnigušais sniegs tev tomēr nedod mieru un rokas tā vien niez, lai ķertos pie sniega lāpstas, izdevums «UPI» ir apkopojis sešus ieteikumus, kas jāievēro pirms smagā darba sākšanas.

  • Kad lāpsto sniegu, nevairies ieturēt vairākas atpūtas pauzes, lai tavu sirdi nemocītu lieks stress. Pavēro, kā tu šajās atpūtas reizēs jūties.
  • Darba laikā izvairies no alkohola lietošanas, kā arī neskrien piepildīt glāzi uzreiz pēc darba paveikšanas. Alkohols var radīt siltuma ilūziju, kā arī likt pārvērtēt savus spēkus.
  • Lai izvairītos no hipotermijas jeb ķermeņa atdzišanas, pārliecinies, ka esi silti saģērbies – vislabāk vairākās drēbju kārtās. Noteikti velc cepuri, lai izvairītos no siltuma zuduma caur galvu.
  • Ja tev ir veselības problēmas, piemēram, diabēts vai kāda sirdskaite, pagalma atbrīvošanu no sniega labāk uztici kādam citam vai pavasarim. Ja tomēr vēlies to izdarīt pats – pirms darba pakonsultējies ar savu ģimenes ārstu.
  • Mācies atpazīt sirdslēkmes brīdinājuma signālus un pat tad, ja neesi pārliecināts, vai tuvojas sirdslēkme, nebaidies zvanīt ātrajai palīdzībai. Zibenīga rīcība var glābt tavu dzīvību.
  • Liec saviem tuviniekiem apgūt pirmās palīdzības sniegšanas pamatus – vajadzības gadījumā tavu dzīvību var izglābt tieši viņi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu