Izgudrota datorprogramma, kas ar 90% precizitāti nosaka cilvēka nāves brīdi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Stenfordas universitātes pētnieki radījuši datorprogrammu, kas spēj ar 90% precizitāti noteikt, kad slimnīcas pacientiem iestāsies nāve, vēsta «International Business Times».

Kā skaidro pētnieki, šī datorprogramma tiks lietota, lai noteiktu brīdi, kad pacienti ar nāvējošām slimībām dosies viņsaulē.

Datorprogramma izmanto mākslīgo intelektu un ir attīstījusies pēc 160 tūkstošu pacientu - pieaugušo un bērnu - analīzes. Programmas algoritma pamatā ir tādi faktori kā diagnozes, pacientiem veiktās procedūras, kā arī tas, kādus medikamentus viņi lietojuši.

Kad izstrādātais algoritms bija notestēts 40 tūkstošiem pacientu (ar tā palīdzību pētnieki centās noskaidrot, kurš pacients mirs tuvākajos trīs līdz divpadsmit mēnešos), izrādījās, ka 90% gadījumu tas nemeloja.

«Pieejamie dati mums palīdzēja izveidot mirstības paredzēšanas modeli, kas ir pamatā šai datorprogrammai,» komentēja pētnieks Anands Avati (Anand Avati).

Pētnieki plāno turpināt sistēmas pilnveidi, lai padarītu to vēl precīzāku un noderīgāku ārstiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu