«Selfiji» arvien biežāk motivē cilvēkus vērsties pie plastiskā ķirurga

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā pierādīts, ka «selfiji» bieži vien liek cilvēka degunam izskatīties par 30% lielākam, nekā tas patiesībā ir, tāpēc apmulsušie ļaudis arvien biežāk apsver iespēju doties pie ārsta, lai degunu samazinātu ķirurģiskā ceļā.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «JAMA Facial Plastic Surgery», pirmo reizi parādīts, kā attēlos, kas, uzņemti no tuva attāluma, rodas ilūzija, ka deguns ir lielāks nekā patiesībā.

«Cilvēkiem ir jāapzinās, ka «selfijos» seja var izskatīties citādi. Esmu pamanījis, ka daudzi pacienti nāk pie manis ar pašu uzņemtām savas sejas bildēm, pieprasot sejas operāciju. Pārsvarā šie attēli nav precīzi, tāpēc cenšos šos cilvēkus vest pie prāta,» komentēja plastiskais ķirurgs un pētnieks Boriss Pashovers (Boris Paskhover).

Pētījums (Angļu val.)

Pētījuma ietvaros Pashovers izstrādāja īpašu matemātisku modeli, kas uzskatāmi parādīja, cik ļoti «selfijos» seja tiek izmainīta. Šis modelis tika izveidots no datiem, kas iegūti no vairākiem un pēc iespējas dažādākiem cilvēkiem no visas ASV.

Pēc tam zinātnieki noskaidroja, kāds ir vidējais šo cilvēku deguna un galvas garums un platums. Rezultātā atklājās, ka «selfijos» atšķirībā no realitātes cilvēku deguna izmērs palielinās par 30% vīriešiem un par 29% sievietēm.

«Kad fotokamera tiek pietuvināta sejai, deguns proporcionāli izskatās lielāks. Tas rezultātā motivē cilvēkus vērsties pie plastiskā ķirurga,» piebilda Pashovers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu