Pat viens psihedēliskais seanss var krasi izmainīt cilvēka personību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā zinātnieki parādījuši, ka tie indivīdi, kuri kaut vienu reizi pamēģina tādas halucinogēnās narkotikas kā LSD vai maģiskās sēnes, var piedzīvot lielākoties pozitīvas izmaiņas savā personībā, kas ilgst no dažām nedēļām līdz pat vairākiem gadiem.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Neuroscience & Biobehavioral Reviews», zinātnieki izanalizēja 18 iepriekš veiktu pētījumu rezultātus, kas publicēti laika posmā starp 1985. un 2016. gadu. Visi veiktie pētījumi bija saistīti ar halucinogēno vielu ietekmi uz cilvēka personību.

Pētījums (Angļu val.)

Pētījumos tika apskatītas trīs halucinogēnās narkotikas: LSD, psilocibīns, kas atrodams maģiskajās sēnēs, un ajavaska (psihodēliska tēja, kas iegūta no Amazonē augošiem augiem).

Visos pētījumos, kas aptvēra minētās trīs vielas, tika novērots, ka vielu lietotāji piedzīvo personības izmaiņas. Tie cilvēki, kuri uzņēma mazas šo vielu devas, piedzīvoja tā saucamo personības atvēršanos jeb stāvokli, kad cilvēkam pieaug tieksme piedzīvot jaunas emocijas un pieredzes. Šī jaunā personības iezīme tiem saglabājās vienu vai vairākus gadus.

«Šāda veida pētījums var piedāvāt jaunus pierādījumus tam, ka cilvēka personība nav konstanta,» rakstīts pētījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu