Japānas zinātnieki: Smēķēšana var padarīt tevi kurlu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Japāņu zinātnieki jaunā pētījumā noskaidrojuši, ka smēķēšana par 60 procentiem paaugstina risku dzīves laikā zaudēt dzirdi. Tomēr pastāv arī glābiņš – smēķēšanas atmešana.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Nicotine and Tobacco Research», šis secinājums ir balstīts uz datiem, kas iegūti no 50 tūkstošiem cilvēku.

Pētījums (Angļu val.)

Zināms, ka ir neskaitāmi pierādījumi tam, ka smēķēšana negatīvi ietekmē cilvēka sirds un plaušu veselību, kā arī var novest pie saslimšanas ar vēzi. Savukārt saistība starp smēķēšanu un dzirdes zudumu ir atklāta tikai pavisam nesen, un šis ir viens no pētījumiem, kurā šī saistība tiek izanalizēta.

Pētnieki izanalizēja visu brīvprātīgo ikgadējās veselības pārbaudes rezultātus, to skaitā dzirdes pārbaudes testa rezultātus un informāciju par dzīvesveidu.

Rezultātā atklājās, ka cilvēkiem, kas smēķē, ir lielāka iespēja piedzīvot dzirdes pasliktināšanos vai pat zudumu, salīdzinot ar tiem, kuri nesmēķē. Noskaidrojās, ka smēķēšana dzirdes zuduma risku palielina par 20 līdz 60 procentiem.

«Mūsu pētījums sniedz spēcīgus pierādījumus, ka smēķēšana pamatīgi palielina dzirdes zuduma risku,» komentēja pētījuma autors Hjaņhaņs Hu (Huanhuan Hu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu