Pētījums: Straujš ienākumu zudums palielina pāragras nāves risku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots – kad cilvēks zaudē 75% no saviem ienākumiem, iespēja, ka viņš piedzīvos pāragru nāvi, palielinās par 50%.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «JAMA», tika izanalizēts, kā finansiālās stabilitātes zudums laika gaitā ietekmē cilvēka veselības stāvokli. Pētniece Lindseja Pūla (Lindsay Pool) ar saviem kolēģiem izanalizēja vairāk nekā 8700 cilvēku vecuma grupā no 51 līdz 61 gadam.

Pētījums (Angļu val.)

Pētnieki īpašu uzmanību pievērsa tam, kā straujš finansiālās labklājības zudums (75% vai vairāk no kopējiem ienākumiem) ietekmē cilvēka veselību un mirstību.

Rezultātā atklājās, ka 20 gadu laikā 25% no tiem cilvēkiem, kuri piedzīvojuši strauju finansiālu regresu, ir paaugstināta pāragras nāves riska priekšā.

«Straujš finansiālās labklājības zudums ir faktors, kam tiek pakļauti miljoniem cilvēku pasaulē. Tā nav reta parādība,» atklāja Pūla.

Zināms, ka nabadzība negatīvi ietekmē indivīda veselības stāvokli un paaugstina tā pāragras nāves risku, tomēr pētniekus pārsteidza tas, ka arī finansiālās labklājības zudums cilvēka veselību ietekmē tāpat kā pastāvīga nabadzība.

Tiesa, pētījumā netika noskaidrots, kā finansiālās problēmas tieši ietekmē cilvēka veselību, tomēr hipotēze ir tāda, ka naudas trūkums cilvēkam izraisa stresu, kas ilgākā laika posmā var ļoti negatīvi ietekmēt veselību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu